تاریخچه کاغذ

استفاده از کاغذ یکی از معمول ترین مسائلی است که همه ما در طی روز با آن مواجه هستیم. معمول ترین نوع کاغذ که همه روزه از آن استفاده می کنیم روزنامه ها هستند. همه ما نیز برای نوشتن، برای یادداشت برداری و… نیاز به کاغذ داریم. آیا می‌توانیم دنیای بدون کاغذ را تصور کنیم؟ کاغذ آنقدر ماده پرکاربردی است که هرروزه برای امور مختلف مانند نوشتن، چاپ، بسته بندی، نظافت، ارتباطات و… از آن استفاده می کنیم. اگرچه ما فقط مصرف کننده ایم اما تصور اینکه زندگی ما بدون وجود کاغذ چگونه می‌بود امری دشوار است. بنابراین ما باید آگاهانه از کاغذ استفاده کنیم زیرا از منابع زیادی در ساخت آن استفاده شده است. در ادامه این مطلب از سایت صنایع بسته بندی مهندسین خبره میهن به توضیحات بیشتری درباره کاربردهای کاغذ و تاریخچه تولید کاغذ می پردازیم با ما همراه باشید.

کارتن سازی مهندسین خبره میهن

کاغذ چیست

کاغذ شبکه ای از الیاف گیاهی است که به صورت یک ورق تخت از سوسپانسیون بافت گیاهی در آب که به عنوان پالپ شناخته می‌شود ساخته شده است. بیشتر پالپ ها از چوب ساخته میشوند، اما کاغذ بازیافت شده و سایر گیاهان از جمله کنف، پنبه، علف اسپارتو، باپاس نیشکر و بامبو نیز قابل استفاده است. الیاف گیاهی به هم جوش خورده که توسط کارخانه های خمیر کاغذ و کاغذسازی تولید می‌شود، برای نوشتن، طراحی و پول سازی استفاده میشود.
اگرچه کاغذ ماده ای بادوام است، به طوری که پس از گذشت صدها سال اسناد و کتب قدیمی باقی مانده و ماندگار هستند اما از طرفی در شرایط نگهداری نامناسب و یا جا به جایی بیش از حد نیز اسناد کاغذی بسیار آسیب پذیر خواهند بود. همچنین در طی تاریخ بسیاری از اسناد کاغذی در جنگ، آتش سوزی ها و سیل آسیب دیده اند. 

تاریخچه نوشتن

پیش تر از اختراع کاغذ، نوشتن برای اولین بار در دشت رودخانه ها توسعه یافت. در این مناطق خشت به راحتی پیدا می‌شد که به عنوان نوشت افزار مورد استفاده قرار میگرفت. کاراکترها از نشانه های گوه ای شکل که توسط یک نی روی خاک رس مرطوب فشار داده می‌شد، شکل می‌گرفتد و این قرص های سفالی به سختی در آفتاب خشک می‌شدند. این سبک نوشتن به خط میخی معروف بود. سبک نوشتاری خط میخی برای ارسال پیام بسیار ناخوشایند بود. در حدود 3هزار سال قبل از میلاد، کشف یک ماده نوشتاری که به راحتی قابل حمل باشد در مصر آغاز شد. مردم شروع کردند به ساختن یک سطح صاف انعطاف پذیر از یک گیاه آبزی که در نزدیکی رودخانه نیل رشد می‌کرد که سایپروس پاپیروس نامیده می‌شود. این گیاه جوهر را بدون محو یا لکه شدن می‌پذیرد و نقش و نوشته را حفظ می‌کند.

کاغذسازی

تاریخچه کاغذ

قبل از اینکه کاغذی که امروزه میشناسیم وجود داشته باشد، مردم از طریق تصاویر و نمادهایی که در پوست درختان حک شده، روی دیوارهای غار نقاشی شده و برروی پاپیروس با لوح های گلی علامت گذاری شده، ارتباط برقرار می‌کردند. کلمه کاغذ از نام پاپیروس گیاه نی گرفته شده است که به وفور در کنار رودخانه نیل در مصر می‌روید. در زمان های قدیم، لایه های فیبری درون ساقه این گیاه برداشته می‌شد، در کنار هم قرار می‌گرفت و در زوایای قائم با مجموعه ای از لایه های دیگر که به طور مشابه چیده شده بودند، تلاقی می‌کردند. ورقی که به این ترتیب تشکیل شده بود مرطوب و فشرده می‌شد و پس از خشک شدن، شیره چسب مانند گیاه که به عنوان چسب کاغذ عمل می‌کند، لایه ها را به هم می‌چسباند.

تولید کاغذ

پاپیروس و تولید کاغذ

پاپیروس پرکاربردترین ماده نوشتاری در دوران باستان بود و بسیاری از اسناد پاپیروس هنوز باقی مانده است. پاپیروس ماده ای ضخیم و کاغذ مانند است که از مغز گیاه سایپروسس پاپیروس تولید می‌شود که مدت‌ها قبل از استفاده از کاغذ در چین، در مصر باستان و سایر جوامع مدیترانه برای نوشتن استفاده می‌شد.الیاف زدایی کامل که عنصری ضروری در کاغذسازی مدرن به حساب می آید، در تهیه ورقه های پاپیروس رخ نمی‌داد. پاپیروس با بریدن نوارهای نازک مانند از داخل سایپروس پاپیروس تهیه می‌شود و سپس نوارها را در کنار هم قرار می‌دهند تا یک ورقه درست شود. سپس لایه دوم روی آن قرار می‌گیرد و نوارها، عمود بر لایه اول قرار میگیرند و بعد دولایه را با هم کوبیده و به شکل یک ورقه در می‌آورند.

تولید کاغذ و کارتن سازی

نخستین ساخت کاغذ

پاپیروس اولین ورق کاغذ مانند در مصر بود؛ اما اولین فرآیند کاغذسازی واقعی در چین در دوره هان شرقی ثبت شد. در طول سلسله های شانگ و ژو در چین باستان، اسناد معمولا روی استخوان یا بامبونوشته می‌شد و آنها را بسیار سنگین می‌کرد. استفاده از این روش ناخوشایند و حمل و نقل آن سخت بود. از طرفی مواد سبک ابریشم که گزینه بهتری بود، گران تر از آن بود که بتواند در نظر گرفته شود. کاغذ برای اولین بار، تقریبا 2000 سال پیش در چین برای ثبت نقاشی ها و نوشته ها تولید شد. فرآیند تولید ممکن است از تمرین کوبیدن و هم زدن پارچه ها در آب سرچشمه گرفته باشد که پس از آن الیاف مات شده روی یک حصیر جمع آوری شدند. پوست درخت توت کاغذی ارزش خاصی داشت و کاغذ باکیفیت بالا در اواخر دوره هان توسعه یافت. در قرن هشتم، تکنیک چینی ها در کاغذ سازی به آسیای مرکزی و سپس از طریق مصر و مراکش به اروپا گسترش یافت و اولین کارخانه های اروپایی کاغذسازی در اسپانیا تاسیس شد.

کاغذسازی مهندسین خبره میهن

تاریخچه کاغذ در اروپا

قدیمی ترین سند کاغذی شناخته شده در اروپا، مربوط به مزارب میسال سیلو می‌باشد که متعلق به قرن یازدهم است و احتمال داده می‌شود از کاغذ ساخته شده در بخش اسلامی شبه جزیره ایبری استفاده شده باشد. کاغذسازی در سال 1085 در تولدو به اروپا رسید و تا سال 1150 در ژاتیوا اسپانیا تاسیس شد. در طول قرن سیزدهم کارخانجات در آمالفی، فابریانو و ترویزو، ایتالیا و سایر شهرهای ایتالیا تا سال 1340 تاسیس شد.

تاریخچه کاغذ در ایران

در گذشته، کاغذ ایران بهترین کاغذ بود. ایرانیان مسلمان نیز از پنبه، کتان و سایر مواد گیاهی برای ساخت کاغذ استفاده می‌کردند و آنها کاغذی هم نازک و هم ضخیم، شفاف و بادوام می‌ساختند تا در بازار ایران قابل استفاده باشد. کاغذ ایران حدودا به مدت یک قرن از سرزمین های اسلامی به سمرقند و خراسان برده شد. سرانجام پس از نزدیک به یک قرن در سال 94 میلادی، وزیر اطلاعات ایران اولین آسیاب خمیر کاغذ را در بغداد راه اندازی کرد که بخشی از بازار ایران بود. در نتیجه استفاده از کاغذ به جای پاپیروس در مسیر سرزمین های اسلامی رونق گرفت و کارخانه های بسیاری در شهرهای سوریه، فلسطین، مصر، تونس، مراکش و مغرب با الهام از بازار ایران ساخته شد. اگرچه کارخانه های کاغذسازی در حاشیه سرزمین ها اسلامی خارج از بازار ایران ساخته می شد، اما کاغذ ایرانی همچنان بهترین کاغذ بود و در کتاب های کاغذی سمرقند و خراسان در کتاب های تاریخی بارها آمده است.

اهمیت کاغذ

بزرگترین مزیت کاغذ این میتواند باشد که در مقایسه با پلاستیک راحت تر تجزیه می‌شود. محصولات کاغذی را می‌توان بازیافت کرد و این نشان دهنده توجه زیاد به حفظ محیط زیست است. کاغذ برای انسان یکی از بزرگترین و مهم ترین اختراعات محسوب می‌شود. با اینکه ممکن است استفاده از کاغذ دارای محدودیت هایی باشد اما استفاده از آن از زمان اختراع آن نتایج نامحدودی می‌دهد و به معنای واقعی کلمه خود را در تاریخ و زندگی ما جا داده است. کاغذ در تمامی مشاغل یکی از ابزارهای مطلق و کاربردی می باشد. یادداشت برداری، توسعه ایده، بایگانی اسناد و… از کاربردهای کاغذ و اسناد کاغذی در یک محیط شرکتی است.

کاربرد مدرن کاغذ

کاغذ برای انواع موارد چاپی، از کتاب تمرین گرفته تا دایره المعارف ها استفاده می‌شود. نوع کاغذ با توجه به استفاده نهایی و طول عمر محصول متفاوت است. اسکناس هایی که باید بادوام باشند، از خمیر مرغوب بدست آمده از پارچه های پنبه های تازه و کتان ساخته شده اند. قابلیت جذب کاغذ یکی دیگر از خواص ارزشمندی است که در بافت ها و موارد دیگر به خوبی مورد استفاده قرار میگیرد. جهت خرید و فروش آخال و کارتن باطله کلیک کنید.

کاربرد کاغذ در بسته بندی

صنعت بسته بندی نیز به عرضه مداوم کاغذ بستگی دارد. فیلم پلاستیکی، فویل فلزی یا پارچه در فرآیندی با نام لمینیت با لایه ها ترکیب شده است. پیشرفت های اخیر در بسته بندی مایعات از خمیر تولید شده شیمیایی، سفید شده و پوشش داده شده با پلاستیک استفاده می‌کنند تا ظرفی تمیز، مقاوم در برابر آب و جذاب را تشکیل دهند. بخش بالایی از کاغذ به شکل مقوا ساخته می‌شود که در انواع مختلف بسته بندی از جمله جعبه کارتن و بسته بندی کارتنی و مقوایی استفاده می‌شود. در تولید خمیر مورد استفاده برای تولید کاغذ کیفیت و استقامت آن اهمیت دارد و رنگ و سفیدی آن جزو اولویت ها نیست، بنابراین فرآیندها نیمه مکانیکی یا شیمیایی، بدون افزودن سفیدکننده ها در مرحله خمیرسازی استفاده می‌شود. کارتن های تاشو که در بسته بندی بسیار مهم هستند، اولین بار در سال 1880 معرفی شدند. امروزه نیز استفاده از جعبه کارتن ها و بسته بندی کاغذی در بسیاری از صنایع کاربردی می باشد. برای مطالعه بیشتر درباره تاریخچه بسته بندی کلیک کنید.

ما با ارائه راه حل های برتر بسته بندی به مشتریان خود کمک می کنیم تا در بازار متمایز شوند

برای رسیدن به این هدف، ما به طور مستمر در توسعه روابط خود با مشتریان خود سرمایه گذاری می کنیم تا بتوانیم نیازهای امروز و فردای مشتریان خود را برآورده کنیم. تیم مشاوره و طراحی خبره میهن پس از شنیدن خواسته های مشتریان، راه های مختلف بسته بندی محصول را مورد بررسی قرار داد و سپس با استفاده از تجربیات ارزشمند گذشته و دانش روز بسته بندی و استفاده از فناوری های نوین، بهینه ترین نوع بسته بندی را مورد بررسی قرار داد. در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهد. برای اطلاعات بیشتر و مشاوره با ما روی دکمه مشاوره رایگان کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

42 − 38 =