کیلومتر 5 اتوبان کرج قزوین، شهرک صنعتی بهارستان، گلستان ششم غربی، پلاک 127

02634760670 - 02634760476

جستجو

ارزش های سازمانی

تعریف ارزش چیست؟ ارزش عبارت است از شیوه ای از بودن یا عمل که یک شخص آن را به عنوان آرمان می شناسد، به عبارتی ارزش، واقعه یا امری است که مورد اعتنای فرد یا جامعه قرار دارد.

اصول و مبانی ارزش

1.اهمیت ارزش: ارزش ها در رفتار سازمانی از اهمیت زیادی برخوردارند زیرا مبنایی برای درک نگرش ها و انگیزش هستند و همچنین بر ادراک ما تاثیرگذار است. افراد با یک سری باید و نبایدها وارد سازمان می شوند البته پیش فرض ها عاری از ارزش نیستند. برعکس آنها حاوی تعبیرهایی از درست یا نادرست هستند.

2. ابعاد ارزش: ارزش ها از دو بعد مورد سنجش قرار می گیرند. این دو بعد شامل ویژگی های محتوایی و شدت ارزش ها اشاره دارد. ویژگی محتوایی ارزش، نشان دهنده این مطلب است که نوع رفتار مورد نظر اهمیت دارد یا خیر. ولی بعد شدن بیانگر میزان و اندازه محتوای ارزش است.

3.عوامل تعیین کننده ارزش: ارزش های فردی ، اصولا در نخستین سالهای زندگی به وجود می آید و از پدر و مادر ،دوست ،معلم و گروه های خارجی کسب می شوند .به عبارتی اکتسابی هستند. در حقیقت ارزش ها نتیجه آموزش و تجربه هایی هستند که فرد در فرهنگی که زندگی می کند با آنها مواجه می شود. به طور کلی ،ارزش ها به صورت نسبی ثابت؛ پایدار و بادوام هستند.

4.معیار های شناخت ارزش: ارزش ها معیار هایی هستند که به سازمان معنا می دهند. ارزش هایی که در حیطه سازمانی هستند با مشخصات زیر شناخته می شوند:

  1. ارزش ها میان عموم افراد مشترک می باشند و افراد زیادی درباره اهمیت آنها به توافق رسیده اند(وفاق سازمانی)
  2. ارزش ها به قضاوت شخصی افراد بستگی ندارد.
  3. ارزش ها با عواطف همراه می باشند اشخاص برای صیانت از ارزش ها مبارزه می کنند و برای حفظ ارزش های والا از بذل مال و جان دریغ نمی ورزند.

    به طور کلی معیار شناسایی پایگاه نظام ارزشی افراد که تبیین کننده رفتار برتر آنان است از اطلاعاتی حاصل می شود که فرد به صورت فطری یا محیطی آن ها را اکتساب نموده است.

5. نقش های نظام ارزشی: همان طور که شخص در عمل عنصر سازمان و جامعه است، محور اصلی ارزش ها نیز تلقی می شود. از آنجایی که الگوهای رفتاری در نقش های اجتماعی ترکیب می شوند و اشخاص از طریق آن ها هدف های سازمانی را پیگیری می کنند در درون نقش نیز الگوهای رفتاری به صورت پیوستاری از مهم ترین تا بی اهمیت ترین ارزیابی می شوند، به هر حال انتظار این است که شخص درجات متفاوت ارزش را همراه با الگوهای رفتاری که نقش از آن ها ترکیب شده است بشناسد و بیشترین اهتمام خودش را صرف مهم ترین آن ها بنماید.

6.پیامد های نظام ارزشی: ارزش های فردی و اجتماعی شاخص های عینی هستند که به کمک آنها می توانیم الگوهای رفتاری همچون رسوم اخلاقی؛ شیوه های قومی و عرف ها تمییز دهیم.این ارزش اجتماعی همراه با مجموعه ای از الگو های رفتاری هنجار برای الگو های رفتاری تعریف می شود.وقتی جامعه و سازمان عموما نوعی از رفتار را مورد تایید و تصویب قرار می دهد ، می گوییم آن رفتار خوب درست و مقبول است و اگر تصویب و تایید نشد ،می گوییم آن رفتار خوب ؛درست و مقبول است است و اگر تصویب و تایید نشد،می گوییم آن رفتار بد؛نادرست و نامقبول است.

7.نسبیت در ارزش ها: ارزش ها عموما به طور نسبی هستند . ارزش ها در هر فرهنگ سازمانی تغییر می کنند و در داخل یک فرهنگ واحد نیز ،ارزش های هر گروه قشر و طبقه اجتماعی با ارزش های گروه قشر و طبقه اجتماعی دیگر فرق می نماید. ارزش ها نه تنها در طول تاریخ بلکه در طول دوره زندگانی یک فرد نیز دگرگون می شود. این امر حتی در مورد برخی از ارزش ها مانند آداب و رسوم اخلاقی و معتقدات نیز صدق می کند.

8.مفروضات ارزش ها: مفروضات ارزش ها چه در سازمان ها و چه در جامعه از اصول زیرحاصل می شوند:

  1. وسیله سنجش ارزش؛ اشخاص و گروه ها هستند. همچنین به اعتبار وجود ارزشها است که نظام قشربندی که کم و بیش در همه سازمان ها و جوامع وجود دارد امکان پذیر می شود.
  2. ارزش ها، راهنمای فرد در انتخاب و ایفای نقش های سازمانی هستند.
  3. ارزش ها وسیله ای برای تحقق همبستگی اجتماعی هستند و مایه وحدت و یکپارچگی اشخاص و گروه ها با جامعه می باشند.
 

9.ارزش های محوری سازمان: ارزش های محوری سازمان می توانند به عنوان مبنایی مورد استفاده قرار گیرند که بر اساس آنها سیاست را تدوین کرد.

ارزش های سازمانی

کاربرد ادراک در رفتار سازمانی

ارزش های محوری سازمان را کدهای اخلاقی سازمان نیز می نامند، این کدها اصول راهنما در سازمان هستند که رهنمودی برای تصمیم گیری و رفتارها خواهند بود. در یک سازمان اصول اخلاقی خوب، پیش شرط برنامه ریزی خوب است. اصول اخلاقی خوب یعنی یک سازمان خوب در همه جنبه های تدوین؛ اجرا و ارزیابی استراتژی ها و به هنگام تصمیم گیری در این زمینه ها باید ارزش های محوری رعایت شوند و مورد توجه قرار گیرند.
فهرست ارزش های محوری سازمان شامل موارد زیر می باشد:
اجتماعی بودن، اقتدار، امنیت شغلی، جوانمردی، داشتن مهارت، اعتقاد به دین، نظم، نفوذ، وفاداری و…

ما با ارائه راه حل های برتر بسته بندی به مشتریان خود کمک می کنیم تا در بازار متمایز شوند

برای رسیدن به این هدف، ما به طور مستمر در توسعه روابط خود با مشتریان خود سرمایه گذاری می کنیم تا بتوانیم نیازهای امروز و فردای مشتریان خود را برآورده کنیم. تیم مشاوره و طراحی خبره میهن پس از شنیدن خواسته های مشتریان، راه های مختلف بسته بندی محصول را مورد بررسی قرار داد و سپس با استفاده از تجربیات ارزشمند گذشته و دانش روز بسته بندی و استفاده از فناوری های نوین، بهینه ترین نوع بسته بندی را مورد بررسی قرار داد. در اختیار مصرف کنندگان قرار می دهد. برای اطلاعات بیشتر و مشاوره با ما روی دکمه مشاوره رایگان کلیک کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *